Pomoc dietetyczna w zaburzeniach odżywania

Informacje o szkoleniu
Ten niezwykle ważny wykład, adresowany do szerokiego grona specjalistów i osób w trakcie szkoleń, pozwoli Ci zapoznać się z rolą dietoterapii i pomocy dietetycznej w leczeniu zaburzeń odżywiania. Poznasz zasady prowadzenia rehabilitacji żywieniowej w jadłowstręcie psychicznym, bulimii, zaburzeniu z napadami objadania się oraz zespole unikania i ograniczania przyjmowania pokarmu (ARFID).
Dowiesz się:
Poziom trudności: ★
Dla kogo?
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych problematyką zaburzeń odżywiania, w szczególności:
Co oznaczają poziomy trudności naszych szkoleń?
Z jakich części składa się wykład?

Wykład
Wykład w wersji audio
Imienny certyfikat
Części szkolenia:
Agata Dutkiewicz
Pracownik naukowo-dydaktyczny w Klinice Psychiatrii Dzieci i Młodzieży Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, dietetyk kliniczny, psychodietetyk, psycholog, psychoterapeuta (nurt systemowy i integracyjny, specjalista psychoterapii dzieci i młodzieży), wykładowca akademicki.
Jej główne zainteresowania naukowowo-badawcze to problematyka: zaburzeń odżywiania, nutripsychiatrii, wspomagania żywieniowego leczenia zaburzeń psychicznych, rodzinnych uwarunkowań postaw żywieniowych i postaw wobec ciała.
Autorka licznych artykułów publikowanych w czasopismach naukowych oraz publikacji popularnonaukowych scalających wiedzę z psychologii i dietetyki (m.in.: „Trudności z jedzeniem u dzieci i nastolatków” oraz „Dietetyka w zaburzeniach odżywiania u dzieci i młodzieży”).
Prowadzi specjalistyczne szkolenia i warsztaty o tematyce psychodietetycznej i psychoterapeutycznej.
Jest założycielką Centrum Psychodietetyki, w którym udziela pomocy psychodietetycznej lub psychoterapeutycznej dla dzieci, młodzieży, rodzin i osób dorosłych.
Popularyzuje wiedzę psychodietetyczną w mediach społecznościowych.
